Најновата анкета на Ofcom открива интересни навики на луѓето за нивните телефони. Ова се осум од најинтересните што ги пронајдовме: Две-третини од анкетираните признале дека во тоалет никако не одат без нивниот телефон. Еден од пет луѓе признале дека го оставаат телефонот надвор, а еден процент од луѓето одбиле да одговорат на прашањето. Повеќе од […]

Прочитај повеќе

Оpera објави извештај во кој откри статистика за нивниот мобилен пречистувач Opera Mini кој во октомври 2010 бил користен од 76 милиони корисници и се прегледани 41.6 милијарда веб страни, што е за 92 отсто пораст според бројот на корисниците од ланскиот октомври, односно 142 отсто повеќе прегледани страни.

Прочитај повеќе

Зарем ве изненадува што два македонски пребарувачи се изгасија бидејќи 58 отсто од нас, македонските интернет корисници, воопшто не користат локални пребарувачи, туку 97 отсто од пребарувањето го правиме преку Google.com?

Прочитај повеќе