Microsoft се извини за навредливите твитови на својот четбот Tay. „Ова не е дел од она за што ние се залагаме, ниту е намената за која го креиравме Tay“, вели Питер Ли од Microsoft. Освен извинувањето, има и малку добри вести, а тоа е дека компанијата веќе знае што треба да имплементира за да ги […]

Прочитај повеќе