Кина и Европа решија да се здружат и со заеднички сили да работат на технологија која би можела да им помогне на сателитите подетално да ги анализираат бурите. Европската Вселенска Агенција (The European Space Agency) објасни дека со заедничка соработка со Националниот Вселенски Центар на Кина (National Space Center) ќе вршат тестови со две направи […]

Прочитај повеќе