Виртуелен лик кој може да препознае емоции, видео игри која реагира на движење на телото наместо џоистик или тастатура, еден џоистик за 3Д движења… овие револуционерни нешта беа промовирани деновиве на Еlectronic Entertainment Expo или Е3 саемот, кој траеше од 2 до 4 Јуни. На саемот секоја година се промовираат најновите нешта во гејминг индустријата […]

Прочитај повеќе

Microsoft вчера на конференцијата за видео игри E3, претстави 3Д платформа за Xbox 360 која го следи движењето, реакциите на лицето на играчите, а може да препознае и говор, со цел да се контролира ликот во играта. Доколку овој интерактивен продукт на Microsoft се покаже практичен, дефинитивно гејминг платформата Wii ќе добие сериозен конкурент.

Прочитај повеќе