Доменот .мкд е изгласан како кириличната ознака кој најдобро ја претставува Македонија. Регистарот на домени МАРНет ги објави резултатите од двомесечната процедура на прибирање и гласање на предлозите, а .мкд доменот е убедливо прв со 73 отсто, односно со 1.670 гласови од вкупно 2.288. Втор на листата со само 14 отсто беше наставката .мак. Oвој […]

Прочитај повеќе

0.mk е македонски сервис за скратување на долгите линкови. Скратувањето на линковите главно служи за сервиси како Twitter, но многу често се користи и во други сервиси бидеќи http://0.mk/s1 изгледа многу подобро од http://it.com.mk/Intervju-so-Apostol-Tnokovski.

Прочитај повеќе