Стартапот кој планира да ги замени такси службите, Uber, ќе започне уште една услуга. Наместо како досега само да пренесува луѓе, со новиот сервис Corner Store корисниците ќе можат да нарачаат намирници кои ќе им бидат доставени во истиот ден. За почеток во време на првите тестови услугата ќе биде ограничена на Вашингтон, вели Uber […]

Прочитај повеќе

Британската Need a Cake пекарница беше под опсада откако понуди 75 отсто попуст на своите колачи на Groupon. Mалата пекара со 8 вработени морала да вработи уште луѓе и да обезбеди уште ресурси за да ја исполни побарувачката. Пекарата изгуби 12.500 фунти, што би е всушност профит за една година. „Тоа беше најлошата бизнис одлука […]

Прочитај повеќе

Donesi.com е веб сервис за нарачка и достава на храна од локалните ресторани. Според луѓе запознаени со случувањата, македонскиот Donesi.com е моментално во затворено тестирање, и се очекува наскоро, меѓу недела-две, да биде стартуван.

Прочитај повеќе