Истражување направено од Еран Тромер, Даниел Генкин и Итамар Пипман од Универзитетот Тел Авив покажува дека допир од неколку секунди на компјутерот е доволен за да се пробие енкрипцијата на компјутерите. Ова ги опфаќа дигиталните потписи при креирање лозинки, потпишување договори, но и користење на кредитни и дебитни картички на Интернет. Но, не е толку […]

Прочитај повеќе

Летно време, жештина! Ако имате постар компјутер со постаро напојување и ладење, а при тоа немате додатни вентилатори, клими и слични разладни средства, тогаш сигурно и на вашиот PC му е жешко и подигнува температури над оптималното, како што му се случува на aldo.

Прочитај повеќе

Од причина што напојувањето може да претставува сериозен извор на бучава во куќиштето решив да направам еден краток осврт на тоа како може да се намали ефектот на бучава, пишува Ѓокица на форумот во туторијал објаснувајќи како работи напојувањето и вентилаторот во него, како и што е причината за бучавата и како да ја намалите истата.

Прочитај повеќе