Луи Сикели кој е попозант како Louis C.K. можеби не е првиот, но секако е најпознатиот комичар за чии услуги може да се плати во биткоини. Аудио снимките од неговото шоу одржано во Madison Square Garden се достапни за неколку долари во противредност во биткоини. „Цената која ја предвидовме е 5 долари, но можете да […]

Прочитај повеќе

Според некои балкански новини Pay Pal услугата за плаќање ќе биде достапна во Србија, и најверојатно во Македонија во 2011 година, постира Krkac.

Прочитај повеќе

Squаrе, мал коцкест читач на кредитни картички за мобилни телефони со кој преку апликација се извршува наплата, официјално излезе од бета пред една година, и веќе успева да процесира милиони долари од мобилни трансакции секоја недела, пишува TechCrunch.

Прочитај повеќе