Google сака своите очила со проширена реалност освен што се функционални да ги направи и поприфатливи за модниот свет. За оваа цел компанијата започна со работка со Warby Parker. Предизвикот со кој се соочува компанијата е од практични oчила да ги направи да бидат и естетски и модерни, нешто што Apple успеа да го направи […]

Прочитај повеќе

Вака изгледа преку „стаклото“, вели Google во своето ново видео во кое го покажа интефејсот на нивниот проект Google Glass. Се работи за футуристичките наочари со екран, проширена реалност и гласовно пребарување кои според Google ќе ни го револуционизира погледот врз светот. Google уште пред година дена ги покажа овие неверојатни наочари, но освен тоа […]

Прочитај повеќе

Научно-фантастичните наочари на Google ќе се појават можеби од наредната година и ќе ви овозможи да се чувстувате како пред вас да има додаден слој на (проширена) реалноста преполн со разно-разни информации. Секако, тоа што нема да можат да го видите е дека ќе изгледате глупаво бидејќи во моментов дизајнот на наочарите е ужасен. Наочарите […]

Прочитај повеќе

Од сите можни научно фантастични филмови, досега најпривлечна технологија ми била Head Mounted Displays или екрани што можат да се постават врз глава. Чекор по чекор, компании низ целиот свет се доближуваат поблиску до оваа технологија. Цената на овие производи се симна од илјадници долари пред неколку години, до доста прифатливи 500 долари. Помислата дека […]

Прочитај повеќе

Google објави дека нивниот нов алгоритам ќе ги казнува бизнисите со негативен маркетинг план, најавувајќи дека негативниот маркетинг нема да резултира со поголем ранк на пребарувачот.

Прочитај повеќе