Apple вообичаено нема проблеми со продажбата и со вредноста на акциите, компанијата е прва, и засега единствената со вредност од 700 милијарди долари. Но, неодамна Apple за прв пат во 13 години забележа намалени приходи поради помалата продажба на iPhone, неуспехот на Apple Watch и заситување на пазарот, што значи дека сега акциите се продаваат […]

Прочитај повеќе