Google како дел од својата определба за транспарентност на секои шест месеци објавува податоци за барањата на државите за испорака на податоци на корисниците. Очекувано бројот на податоци повторно е зголемен. Во периодот од јануари до јуни побарани се 44,943 податоци за корисниците. Најголем дел од САД 14.168, по што следат Германија (8.788) и Франција […]

Прочитај повеќе