Еден месец пред официјалното излегувањето на првата надградбата на Windows 8.1 се појавија првите верзии на сајтовите за споделување на фајлови. Новата верзија доаѓа до многу новитети, пред се поедноставна интеракција со глувчето и нови title bar кој овозможува отворање, затворање или подредување на апликациите со помош на глувчето, што ќе го зголеми квалитетот на […]

Прочитај повеќе

Blue, следната верзија на оперативниот систем Windows 8 ќе донесе нови помали икони, поголем десктоп простор и поголема можност за персонализација, пишува The Verge. Покрај ова ќе бидe додаден и „snap view“ опција со која од две до четири апликации ќе се „лепат“ една до друга и заеднички ќе го делат екранот. Апликациите од Microsoft […]

Прочитај повеќе

Sony најави дека Xperia телефоните ќе ја добијат најновата Android надоградба, но за жал на многумина македонски корисници оваа надоградба ќе биде достапна само за новите модели Xperia T, Xperia V И Xperia TX. Само Т моделот се продава во моментов во Македонија. Другите Xperia модели можеби ќе ја добијат надоградбата до јуни, додека Miro […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе дозволи дигитално да го надградите својот XP, Vista и 7 во најновата верзија Windows 8 за само 40 долари, или за 70 долари во продавниците. Но, за да го направите тоа мора да имате легална копија на претходните верзии. Microsoft на својот блог вели дека ова надоградба ќе биде достапна на 131 пазар, […]

Прочитај повеќе

TweetDeck, eден од најпопуларните декстоп клиенти за твитање, од неодамна во сопственост на Twitter, сега објави нова верзија во која претстави неколку интересно новини. Додадена е опција за креирање, едитирање и бришење на Twitter листи директно во апликацијата. Сега има и нови две колумни за прикажување на активностите и интеракциите со другите корисници, што значи […]

Прочитај повеќе

HTC најави дека Android 4.0, попознат како Ice Cream Sandwich, ќе биде достапен на неколку нови нивни модели на паметни телефони. Ова е листата на уреди, а кога ќе ја добиете надоградбата ќе зависи од земјата и операторите кои најверојатно ќе сакаат да ја локализираат верзија на македонски јазик. HTC Amaze 4G HTC Desire S […]

Прочитај повеќе

Microsoft на својот Windows Phone блог откри дека најновата надоградба на мобилниот оперативен систем која ќе донесе бројни новини, Mango, ќе се појави за „недела, две“. Надополнета е и листата на достапни надоградби. За време на официјалното Windows Phone 7.5 надградување, секој Windows телефон ќе добие софтвер од производителот на телефонот, вели Ерик Хаутала од […]

Прочитај повеќе

Mango со своите новини го освежува Windows Phone во надеж дека ќе стане сериозен конкурент на Apple iPhone и Google Android телефоните. Microsoft веќе ги објави софтверските алатки за програмерите да креираат апликации, а самата надоградба ќе се појави на есен.

Прочитај повеќе

Еvernote е доста корисна алатка со која можете да си додавате белешки додека сурфате. Можете да закачите фајл, слики, видео, да снимите аудио, текст, линкови… како и да пребарувате низ интернет при тоа одбележувајќи го тоа што ве интересира од сајтовите.

Прочитај повеќе

Intel стартува пилот проект со кој на корисниците на веќе купен компјутер ќе им дозволи да доплатат, околу 50 долари, и тие ќе им го забрзаат процесорот преку веб сервис. Корисниците ќе купат картичка со безбедносен клуч кој стартува додатни перформанси зголемувајќи ја Cache меморијата и додавајќи hyperthreading подршка на Pentium G6951 процесорот.

Прочитај повеќе

Fаcebook најави дека ќе ја прекине поддршката за девет години стариот Internet Explorer 6, бидејќи прелистувачот самиот не ги поддржува подобрувањето на таа чет опцијата.

Прочитај повеќе

Microsoft го објави Office 10 пакетот наменет за бизниси, а најави дека од 15 јуни софтверот ќе биде достапен и за корисниците.

Прочитај повеќе