Дај да ти побарам на Google за тебе – mk.lmgtfy.com е сервис кој сака да каже дека понекогаш Google знае повеќе од сите други кои ги малтретирате за помош. Пример, има n00bs кои соочени со компјутерски проблем ги малтретираат ИТ гиковите, претпоставувајќи дека ако знаеш Linux тогаш мора да знаеш и Windows, Mac и обратно… Сигурен сум кога се соочени со непознат проблем секој кој знае нешто од ИТ прво што прави е да пребара на Google, барајќи директно решение и подетално објаснување.

Прочитај повеќе