Од темните подруми на најгенијалните хакерски умови, произлезе релативно нов вирус кој е коктел од исклучително опасни тактики. Се работи за малвер кој се вика MysteryBot, но често се опишува како Франкенштајнова креација затоа што структурата му е составена од делови рансомвер, тројанци и килогери, а Aндроид направите ги напаѓа на безмилосни и брутални начини. […]

Прочитај повеќе