Тwitter во блог пост претстави комплетно ново кое е порелевантно и содржи фотографии и видео. Исто така го најави и новиот сервис за споделување фотографии кој се пушта постепено и ќе биде достапен за сите корисници во текот на наредниве недели.

Прочитај повеќе

Sun.com и корисничкиот сајт на MySQL.com на Oracle е пробиен од двајца хакери кои објавија лозинки на корисниците на сајтот. Хакерите со име TinKode и Ne0h напишаа дека хакот е направен со „слеп“ SQL Injection напад.

Прочитај повеќе