ReadWriteWeb го најавија софтверот кој за првпат ќе биде презентиран во живо на Mobile World Congress во Барселона следната недела, а ќе овозможува Android апликации да работат на не-Android телефони. Компанијата за мобилна технологија која го овозможува овој софтвер се вика Myriad, а софтверот се нарекува Alien Dalvik.

Прочитај повеќе