Xbox Music е нов сервис за стримање на музика на Microsoft кој ќе биде достапен на XBox и сите Windows 8 и Windows Phone таблет компјутери и паметни телефони. Со овој сервис Microsoft ќе стане сериозен конкурент на Apple iTunes, Google Play, но и на Spotify, Rdio, GrooveShark и Pandora кои станаа неверојатно популарни бидејќи […]

Прочитај повеќе

Холивудскиот актер Брус Вилис ќе ги тужи Apple бидејќи не му дозволуваат да ја остави својата iTunes музика во наследство на своите ќерки, пишува Daily Mail. Според правилата на Apple, музиката е позајмена, и не е сопственост која може да се префрли на други. Доколку Apple oткрие дека некој ја предал музиката на друг корисник, […]

Прочитај повеќе

Phonograf ќе биде Android апликација која ќе ја спои музиката на мобилните телефони со споделувањето на истата на друштвените мрежи. Апликацијата на корисниците ќе им овозможува да следат други корисници, коментираат и да ја споделуваат музиката што ја сакаат. Или пак, како што вели основачот на овој стартап, Едуардо Остин, оваа апликација ќе биде „Instagram […]

Прочитај повеќе

Grooveshark е интернет сервис за музика, една од алтернативите на Last.fm. Содржи систем за пребарување, стримање, радио и апликација која ќе ви предложи некоја група по ваш вкус, a корисниците имаат можност и самите да прикачуваат музика и да си составуваат сопствени плејлисти. Се на се, се работи за одличен сервис преку кој дури и […]

Прочитај повеќе

Oстварување на соништата бара многу работа, труд и откажувања. Затоа е трагично кога на некој на патот кон остварувањето на сонот ќе му застанат како пречка материјалните средства. За среќа покрај поедници во поново време постојат неколку сервиси кои ќе можат да ви помогнат да соберете доволно средства за остварување на сонот. Веќе неколку пати […]

Прочитај повеќе

Spotify, Rdio, Turntable.fm… овие нови сервиси стануваат се попопуларни бидејќи се решението за слушање музика без потреба да се закачуваат песните на веб, симнуваат или пиратираат. Сервисите се достапни само во одредени земји, главно ограничени поради лиценците, но се сервиси кои може набргу да ги очекуваме да се појават на сите пазари. Tоа што ја […]

Прочитај повеќе

Во наредниве неколку дена, Android Маrket на телефонит и таблет компјутерите ќе биде надограден во Google Play. Ова е нова продавница на која може да најдете аплкации, книги и мултимедијална содржина како филмови и музика. Google Play ќе ги соедини во едно до сега познатите Android Market, Google Music, Google Books и Google Video. Промената […]

Прочитај повеќе

Facebook стартува Listen With опција за слушање музика во реално време со пријателите додека сте на чет. Опцијата се прикажува како нота во чет менито и прикажува кои од пријателите слушаат музика користејќи апликации како Spotify и Rdio. Опцијата е забавна бидејќи може да бидете DJ на пријателите, но за жал, Spotify и Rdio не […]

Прочитај повеќе

Apple конечно го стартува сервисот iTunes Match со кој може да се синхронизира целата iTunes музика преку iCloud, вклучувајќи ја и таа што не е купена преку сервисот, за да може да се користи од каде било , од други десктоп компјутер или iOS 5 уред. Сервисот е достапен глобално, а пристапот до целата музичка […]

Прочитај повеќе

Google Мusic е тазе сервис за складирање музика на веб и слушање музика преку разни уреди. Проблемот со овој сервис, кој е конкурент на iTunes е што во моментов е наменет само за корисниците во САД. Но, без грижа бидејќи има начин како да се користи и од македонските корисници. Бидејќи Google ја проверува IP […]

Прочитај повеќе

Денес презедов музика од интернет. Го сторив тоа законски, бидејќи делото е ставено на интернет од страна на издавачот и е слободно за преземање. Но, таквата негова одлука и воопшто достапноста на делото сама по себе, не беа доволни за јас да искликам од конечниот zip. Со оглед на ограниченото внимание што може да се […]

Прочитај повеќе

Најавен уште во мај на I/O конференцијата, конкурентот на Apple iTunes, Google Music, конечно беше претсатавен. Всушност, претставен на американските корисници бидејќи сервисот сега за сега е достапен само во САД. Google Music е сервис за складирање и слушање на музика, за купување и закачување песни, и слушање на таа музичка библиотека од сите уреди. […]

Прочитај повеќе