Во Google, гледавме како Гага си ја изгради својата кариера со прифаќање на технологијата, вели директорката за кориснички продукти во Google, Марис Маер, во својата најава за итнервјуто со популарната музичарка Лејди Гага. Интервјуто е дел од „музичари @ Google“ серијалот.

Прочитај повеќе

Ping е друштвена мрежа за споделување музика, но не пиратско споделување, туку споделување информации со пријателите за што корисникот слуша во моментот или на кој концерт ќе оди. Друштвената мрежа нема да биде поврзување на пријателите како што е на Facebook, туку ќе може да следите луѓе и нивни плејлисти, налик на Twitter. Ping ќе биде достапен на iTunes и iPhone и iPad уредите.

Прочитај повеќе