Актвисти, професори, имами муслимани, видео-блогери и забавачи се обединија на Youtube во борба со Исламска држава. Станува збор за иницијатива на YouTube во која компанијата ги покани највлијателните личности во најразлични области за дигитална „борба“ со eкстремните исламисти кои го користат серисот за пропаганда и регрутирање. Досега оваа борба ја добиваа екстремистите кои и покрај […]

Прочитај повеќе

Salamworld е друштвена мрежа базирана во Турција која ги има сите функционалности како и другите популарни мрежи. Може да се коментира, да се споделуваат фотографии и видеа. Но, тоа што ја прави поразлична е што ќе има поинаква содржина која ќе биде под будното око на исламот. Во светот има над 1,6 милијарда муслимани, 23 […]

Прочитај повеќе

Facebook станува огромен. Стана секојдневно место за најновите информации и влијателен фактор дури и за претседателот на САД да ја стартува својата кампања на друштвената мрежа чие Like копче, претставено пред скоро година дена, се наоѓа на 2.5 милиони веб сајтови.

Прочитај повеќе

Facebook го објави peace.facebook.com порталот со статистика и графикони кои покажува дека друштвената мрежа помогна да се преминат одредени национални, географски и религиозни граници, граници кои во реалноста често се бранат со бодликава жица и војници.

Прочитај повеќе