Овогодинешното издание на конференцијата Meet the Masters, организирана од Musala Soft одржа предавања за IoT, Project Delivery, Declarative programming, Quality Assurance, Java vs .NET, многу награди и дружење беа дел од атмосферата која владееше на настанят. Публиката имаше прилика да дискутира со keynote спикерот на конференцијата, Питер Кринс, кој ја претстави темата “Building modular IoT […]

Прочитај повеќе

Мусала Софт ја најавува конференцијата Meet the Masters by MUFFIN, конференција за технологии, иновации и меки вештини. Настанот ќе се одржи на 17.11.2018 во City Hall Center. Keynote спикер на конференцијата е Peter Kriens кој ќе ја претстави темата “Building modular IoT with bundles. Most importantly, it works!“. Peter Kriens има долгогодишно програмерско искуство за […]

Прочитај повеќе

Паметните возила се иднината на транспортот. Викендов како дел од Muffin конференција во организација на Musala Soft, во Скопје беше г. Штефан Клајнхард од ESG. Ако ESG не ви се познати, возилата на нивниот партнер BMW без сомневање ги знаете. ESG работи на Е/Е (електорника и електрика) за BMW. На проектите во кои овие две компании […]

Прочитај повеќе

Disclaimer: IT.mk е медиумски спонзор на MUFFIN Conference 2017. MUFFIN е годишна конференција, организирана од софтверската компанија Musala Soft. Настанот секоја година има за цел да обедини софтверски инженери, ИТ професионалци и предавачи од сферата на технологии, иновации, трендови, процеси и меки вештини (soft skills). На тема MUFFIN Conference 2017 зборувавме со Александар Убавков, сајт менаџер […]

Прочитај повеќе

Musala Soft ја најавува агендата за конференцијата за технологии, иновации и меки вештини MUFFIN Conference 2017, која ќе се одржи во октомври. Настанот ќе се одржи на 28 октомври, 2017 (сабота) во Кино Фросина, Младински Културен Центар. MUFFIN е годишна конференција, организирана од софтверската компанија Musala Soft. Настанот секоја година има за цел да обедини […]

Прочитај повеќе

Компанијата Musala Soft ја најави Muffin Conference. Настанот е закажан за октомври, па сите заинтересирани имаат доволно време да се подготват. Она што ќе биде во фокусот на конференцијата се: технологии, иновации и развојот на т.н. меки вештини. Musala Soft ќе се обиде на овој настан да донесе стотици експерти. Учесници во конференцијата ќе бидат: софтверски инжинери, ИТ […]

Прочитај повеќе

Muffin Skopje е нова конференција која ја организира Musala Softwere Skopje, која се фокусира на малку потехнички теми, но доста важни во ИТ индустријата. „Целта на Muffin Conference е да се поттикне развивањето на ИТ општеството во Македонија. Нашите експерти сакаат да пренесат дел од својата експертиза од долгогодишната работа во индустријата, и со тоа […]

Прочитај повеќе