Слаб интернет? Можеби не требало да му ја дадете лозинката на комшијата оној пат? Во случај да ве загрижува ваквото нешто и да сакате да проверите кој сè се има „закачено“ на вашиот рутер, ви ги препорачуваме можностите на Advanced IP Scanner. Се работи за алатка која ќе ги задоволи и почетниците и напредните администратори. […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека порано или подоцна сте се нашле во ситуација каде барате безжична мрежа за да се конектирате и ве препливува бран од еуфорија кога ќе налетате на отворена или јавна Wi-Fi мрежа која не бара лозинка за конектирање и секој може да пристапи до неа. Следниот пат кога ќе се случи таквото нешто, особено […]

Прочитај повеќе

Добар network-attached storage (NAS) уред или во превод мрежно приклучен уред за складирање на податоци, може значајно да ви го олесни и оптимизира работењето во вашиот бизнис. Додека совршениот NAS уред ќе ви помогне да го забрзате работењето со податоци, да ги заштитите податоците нудејќи ви разни опции за бекап, да ја организирате работната средина […]

Прочитај повеќе

Едукативниот центар на Seavus организира тридневен бесплатен летен камп за програмирање, дизајн и компјутерски мрежи. Creative Summer Start ќе трае од 22-ри до 24-ти јуни, и ќе понуди бесплатни предавања, работилници, дискусии и менторски средби за идните дизајнери, мрежни инженери и програмери. Преку школата Seavus сака да ги запознае учесниците со нивните три академии, и […]

Прочитај повеќе

Шпанската Telefonica, France Телеком и Deutche Telekom, незадоволни што преку нив оди огромниот интернет сообраќај генериран од видеата на YouTube, побараа Google да им плаќа дел од приходите од рекламите на видео сервисот, пренесува Financial Times.

Прочитај повеќе