Ford најави дека од 2017 година ќе започне со тестови на своите автономни возила во Европа. Тестирани ќе бидат автономните возила на компанијата, за кои производителот најави дека ќе бидат достапни од 2021. Компанијата во моментов располага со околу 30 тест возила, но во 2017 ќе го зголеми овој број на 100, пренесува Business Insider. […]

Прочитај повеќе