Иако ова е котнраверзно прашање, италијанскиот суд од Ивреа, смета дека Роберт Ромеро добил тумор на мозокот од користење на телефон. Заедно со оваа одлука судот му додели и компензација од 500 евра месечно. Добротворната организација Brain Tumour Charity смета дека нема доволно научни докази кои би го поткрепиле овој наод на судот, пренесува BBC. […]

Прочитај повеќе