Ова најверојатно не е првата работа која ни паѓа на ум кога размислуваме за автономни возила. Главна причина поради која автономниот мотоцикл баш и не е фокус на развојот е поради немањето „публика“ која би го користела. Но, идејата на BMW не е да направи мотори без возач, туку да овозможи креирање на мотоцикли кои […]

Прочитај повеќе

(„Производ на денот“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Моторите претставуваат начин на изразување – еден вид брендирање на своето јас, и многу повеќе од тоа… Моторите прават […]

Прочитај повеќе