Google го регрутираше креаторот на популарниот, но и екстремно контроверзниот форум 4chan, Кристофер Пул кој онлајн е попознат како „moot“. Г. Пул најверојатно ќе биде дел од тимот зад социјалната мрежа Google+ (да, сè уште постои) и можеби ќе треба да пронајде нов начин да ја заживее веќе подзаборавената платформа. Смeстувањето на г. Пул во […]

Прочитај повеќе

Сите ние имаме повеќе идентитети, тоа не е ненормално, тоа е дел од нас, вели основачот на Canv.as и контроверзниот форум 4chan, Кристофер moot Пол, кој на Web 2.0 Summit им се спротистави на Facebook и Google затоа што форсираат еден веб идентитет наместо да им го дозволат право на анонимност на корисниците. Google на […]

Прочитај повеќе

Canv.as може да се опише како сервис за генерирање интернет мемиња со цел да влијае врз интернет културата исто како што тоа го прави контроверзниот 4chan форум, првиот проект на Кристофер moot Пол.

Прочитај повеќе

Закерберг комплетно греши кога мисли дека анонимноста е кукавичка, вели Кристофер Moot Пол, основачот на познатиот и контроверзен форум 4chan за време на South By Southwest конференцијата додека го презентираше својот нов проект Canvas.

Прочитај повеќе