Google и Monotype денеска го лансираа Noto, бесплатна серија на фонтови која се обидува да ги подржи сите пишани јазици во светот, дури и оние кои не се во редовна употреба. Ова е досега најголемиот типографски проект во светот, а од Google и Monotype велат дека за да го реализираат им требале повеќе од пет […]

Прочитај повеќе