Сервисот Coinhive кој требаше да ги замени банерите за заработка на веб страниците, згаснува во март, јави ZDNet. Веројатно ова е добра вест за сите сопственици на веб сајтови кој одникаде „закачиле“ малициозен cryptojack код. Сите кои имаат некакви средства може и треба да ги повлечат пред 30 април. „Падот на хаш-стапката (над 50%) по […]

Прочитај повеќе

Иницијативата Bail Bloc работи на решение кое ќе овозможи на обвинетите својата кауција да ја платат со криптовалута. Идејата е преку „волонтирање“ со процесирачката на компјутерите, корисниците да помогнат со плаќањето кауција. Кауција плаќаат обвинетите за да можат да се бранат од слобода. Обвинетите не секогаш се виновни, па можноста за плаќање на кауција ќе […]

Прочитај повеќе

Дали можеби викендов се обидовте да посетите некој стрим сервис за да изгледате некој фудбалски натпревар? Тогаш најверојатно анти-вирусот побудале со постојаните нотификации за блокиран крипто-мајнер. Дополнително, расте и бројот на хакирани веб-страници во кој е вметнат код што копа крипто-валута. Трендот започна со Pirate Bay кој тестираше можност за замена на рекламите со копање […]

Прочитај повеќе