Меѓународниот олимписки комитет е решен оваа година Олимписките игри навистина да го искористат се што го нуди Интернетот. Покрај соработката со друштвените мрежи и бројните апликации за таблет компјутери и паметни телефони, организаторот обезбеди YouТube пренос за 64 држави од Азија и Африка. Иако за најголем дел од државите на листата доволно брз интернет кој ќе […]

Прочитај повеќе

Активист за човековите права, Ребека МакКинон објаснува дека можеби Apple во реклама од 1984-та, претставувајќи го новиот Macintosh велеше дека новата технологија ќе не ослободи, сепак две декади подоцна, истиот Apple цензурира апликации и содржина поради моќници, цензурирајќи го Далеј Лама во Кина, цензурирајќи палестинска апликација по барање од Израел… „Пред Интернетот слободата и недостатокот […]

Прочитај повеќе

Twitter покрај топ трендовите и топ нови твитерџии во 2010-та година, објави и листа на најмоќни твитови за оваа година.

Прочитај повеќе