Според најновите бројки на Eurostat невработеноста во Македонија се искачила на 33.6 проценти. Најпроблематична група се секако младите луѓе меѓу 20-30 години. Дури 50 отсто од нив бараат работа.

Прочитај повеќе

Третиот електронски саем за кариера ќе се одржи од 27.09 до 01 Октомври 2010 година. Сите студенти и заинтересирани посетители имаат можност можат да учествуваат во разговори во живо со преставници од македонските компании и симулации за интервјуа, со тоа нудејќи им можност да започнат да си ја градат кариерата.

Прочитај повеќе

Деновиве се одржа интерактивен саем за кариера „e-Career Fair“ во организација на Националната програма за практикантска работа и вработување „Моја Кариера“ во рамките на Проектот на УСАИД за конкурентност.

Прочитај повеќе