Се повеќе можности се отвараат за македонските студенти. Заинтересираноста за практикантска работа, продолжување на студиите во странство или пак волонтирање во некоја организација расте. Многу студенти не знаат од каде да почнат со потрагата по едно такво место за нив. Оваа малечка листа нека ви е појдовна точка.

Прочитај повеќе

Деновиве се одржа интерактивен саем за кариера „e-Career Fair“ во организација на Националната програма за практикантска работа и вработување „Моја Кариера“ во рамките на Проектот на УСАИД за конкурентност.

Прочитај повеќе