Сопствениците на десктоп компјутер на кој има приклучен баркод  читач ќе можат да скенираат и да сторнираат фискални сметки. Апликацијата е достапна на веб страницата на Управата за јавни приходи и е бесплатна за преземање. Оваа апликација може да се користи како и мобилната МојДДВ за скенирање на сметки за поврат на ДДВ. Покрај поврат […]

Прочитај повеќе

Недела дена како функционира MojDDV, апликација за паметен телeфон со Android оперативен систем, која ви дозволува да скенирате фискални сметки, за да добиете право на 15 % поврат од ДДВ. Од 1 јули, апликацијата е симната над 60 000 пати, а се скенирани над пола милион сметки. Иако апликацијата делува исклучително професионално, не е сè […]

Прочитај повеќе