Иднината на автомобилите е во автономијата и можноста за изнајмување на превоз како услуга. Германскиот производител Volkswagen ја претстави својата нова компанија Moia. Компаниајта е со седиште во Берлин и ќе биде фокусирана на сервиси за пренос на патници. „MOIA е посебна компанија која е дел од Volkswagen групацијата. Ќе развива и продава сопствени услуги […]

Прочитај повеќе