По петти пат Младински образовен форум и Радио МОФ ве покануваат на Engage 2016, конференција за друштвен активизам кој e еден од настаните кои не сакате да ги пропуштите. Оваа година концептот на конференцијата е малку поразличен, па настанот ќе биде поделен во неколку денови кои ќе се одржат во различни месеци. Првиот настан е […]

Прочитај повеќе

Основи на приватност или Surveillance 101 е целодневен настан во организација на хаклабот КИКА и Младинскиот образовен форум. Тема на настанот е споделување на информации за надзорот и правото на приватност на граѓаните. Целта е сите заинтересирани да се запознаат со законската рамка за надзор во Македонија; светските искуства со злоупотреба од страна на државата; […]

Прочитај повеќе

Питер Сунде e можеби совршениот говорник на четвртата конференција за друштвен активизам Engage. Oсновачот на контроверзниот торент сајт Pirate Bay, е исто така и говорник за слободата на говор и слободите на Интернет. Тој помина неколку месеци во затвор поради прекршување на авторски права, иако според него овие права во ерата на Интернетот само ја […]

Прочитај повеќе

е-Општество: Млади и медиуми е дводневна конференција во организација на фондацијата Метаморфозис и Младинскиот образовен форум (МОФ) која ги истражува медиумите од младинска перспектива, медиумите под водство на млади, медиумската писменост, квалитетот на информации, активизмот на дигиталните медиуми, музиката и движењата. Конференцијата е отворен, креативен и интерактивен простор што нуди информации и овозможува дискусија, разни активности […]

Прочитај повеќе

Младинскиот образовен форум стартуваше ново интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

Прочитај повеќе