Ентузијастите не само што често си склопуваат сопствени конфигурации, туку и ги модифицираат своите куќишта. Најверојатно досега сте виделе куп модификации, а имаме и тема на форумот во која има голем број примери на организација на конфигурации и изглед на куќишта. Во видеото погоре ќе видите модификации на куќишта директно во работните маси.

Прочитај повеќе

Сопствениците на паметни автомобили ќе можат да го менуваат софтверот на својот автомобил. Промените можат да бидат направени без нарушување на договорот за интелектуална сопственост, но вадење на кодот и негово продавање е забрането, пренесува BBC. Промените во законот и дозволите се дадени од властите на САД за сервисерите да можат да го поправаат автомобилот. […]

Прочитај повеќе

Генерално освен изборот на хардвер, десктоп компјутерите не оставаат премногу простор за естетика на корисниците и компаниите, освен ако не се Apple. Сепак, креативноста дозволува модификации на куќиштата кои понекогаш се толку детално направени што не оставаат воодушевени. Без разлика дали мотивот зад изгледот на куќиштето е видео игра, омилен карактер или пак нешто сосема […]

Прочитај повеќе

Дечките од групата “The Hacker’s Choice” (http://www.thc.org), поточно Jeroen van Beek (vonJeek) најде начин да ги дуплицира (клонира) и модифицира пасошите(Passport) коишто содржат во себе RFID (Radio-frequency identification) чип. Начинот на којшто нападот е успешен лежи во терминалот и модифицирани податоци во пасошот. vonJeek најде начин различен од “grunwald” нападот со што можеме да ги модифицираме нашите податоци на нашиот пасош без пронајдени грешки или предупредувања од страна на терминалот.

Прочитај повеќе