Tune е екстензија за прелистувачот Chrome развиена од Jigsaw, инкубатор основан од Google, кој сега е под Alphabet. Екстензијата сè уште е во тест фаза, но веќе се гледа дека ќе биде корисна. Засега филтерот е достапен за содржина на Reddit, Twitter, Facebook, YouTube и Disqus, што е голем дел од онлајн дискусијата. Со помош […]

Прочитај повеќе

Facebook го надградија својот Comments Box Plugin кој го користат останатите страници за да се поврзат со Facebook. Новини се што отсега ќе гледате повеќе информации и слика до коментарот на корисникот логиран со Facebook, има подобрени опции за модераторите и, како главната промена, отсега можете да одберете тоа што сте го искоментирале на надворешен сајт да се појави на вашиот профил и во фидот на вашите пријатели.

Прочитај повеќе