На сите кои ја следат состојбата на пазарот со електрични возила најверојатно им е јасна каква е состојбата со Tesla Motors. Компанијата има одличен производ, но нема капацитет за да произведе доволно автомобили. Tesla доцни со возила кои се продадени во претпродажба и требаше да бидат испорачани пред неколку месеци. Сепак минатата недела, компанијата за […]

Прочитај повеќе

Електричниот гигант Tesla има причина за грижа. Компанијата не само што не може да ги испорача сите возила и се мачи со недоволно производство на возила, туку сега Consumer Reports пронајдоа пропуст во Model 3. Возилото не доби препорака од Consumer Reports поради две причини. На возилото му треба долго време за да застане и контролите […]

Прочитај повеќе

Првите 30 Model 3 возила на Tesla ќе бидат испорачани во јули. Компанијата јави дека на 28 јули ќе тргнат првите возила кон своите нови сопственици. Производството ќе расте, и во декември ќе бидат испорачувани по 20.000 возила дневно, пренесе Engadget. Model 3 passed all regulatory requirements for production two weeks ahead of schedule. Expecting to […]

Прочитај повеќе

„Продукт на Tesla ќе биде презентиран на 17. октомври (неочекуван за многумина), следен од Tesla/SolarCity настан на 28. октомври.“, најави Елон Маск. Изненадувањето е првиот настан кој не е очекуван, а дополнително ниту мистериозната објава на г. Маск не помага со податоци. Најголема е веројатноста дека компанијата ќе презентира 2.0 верзија на авто-пилотот, но можност […]

Прочитај повеќе

Tesla конечно стигна до третата фаза која основачот Илон Маск одамна ја посакуваше – производство на електричен автомобил кој ќе може да го купат сите. Компанијата го претстави Tesla Model 3 кој започнува со продажба во 2017 година, по цена од 35.000 долари за основниот модел. „Забрзување до фаза на одржлив транспорт е навистина, навистина, […]

Прочитај повеќе