Авто-мото сојузот на Македонија и бизнис акцелераторот УКИМ ги повикуваат сите стартап компании кои имаат некоја идеа за подобрување на употребата на автомобили, или сообраќајот воопшто. Предизвикот е организиран од Светската автомобилистичка федерација (FIA Region I Start-up Challenge II). Сите стартап компании што имаат идеја, но досега немале можност да го пласираат својот производ или […]

Прочитај повеќе