Паметните телефони се новиот централен екосистем за технологијата, вели Бенедикт Еванс, аналитичар за најпознатиот инвеститор во стартапи во моментов Andreessen Horowitz. Паметните телефони и таблет компјутери не само што со својот број 10 пати ги надминуваат компјутерите, туку се и централно место кога е интернетот во прашање. „Треба да престанеме да зборуваме за мобилен и […]

Прочитај повеќе

Што нѐ очекува во 2016-та година? Во најновата епизода на #Комкаст, видео подкастот на Дарко Булдиоски од New Media MK и Митко Цабевски од U:plug, Дарко зборува за стартапи и Western Balkan Startups, но и за гласот на потрошувачите што ќе биде слушнат и брендовите кои ќе мора да размислуваат како да комуницираат преку чет […]

Прочитај повеќе

Интернетот, денес, е место за кои работниците и претприемачите се запрашуваат многу прашања. Како да го започнат својот сајт, дали да го оптимизираат за мобилен и таблети, дали би било подобро да се рекламира на Facebook, Twitter, YouTube и многу други прашања. Вала Афшар кој работи како CMO и CCO во Enterasys, компанија за компјутерски […]

Прочитај повеќе

Доколку имате Android 2.2 или iPhone/iPad сега ќе можете преку мобилниот да ги едитирате документите додека сте во движење. Достапно е и групното едитирање на документите, доколку повеќе луѓе работат на еден проект.

Прочитај повеќе