Над 120 милиони твитерџии, или 60 отсто од вкупните корисници, твитаат преку мобилен. Ова воопшто не изненадува бидејќи, како што вели Twitter, тој „e дизајниран за мобилни. Лимитот од 140-карактери е базиран на текст пораките и ограничувањата на SMS“. Од тие 120 милиони мобилни корисниции, други 86 отсто се на Twitter повеќе пати на ден, […]

Прочитај повеќе

Околу 57 отсто од кoрисниците на Facebook пристапуваат до мрежата преку мобилен телефон. Тоа се околу 543 милиони корисници. Mора да се признае дека бројката е импресивна, но уште поимпресивно е што таа бројка постојано расне. Во 2012-та Facebook забележа 67 отсто пораст во активното мобилно користење, вели компанијата за друштвен маркетинг, Qwaya, во својот […]

Прочитај повеќе

Само едно нешто е сигурно кај Facebook, а тоа е дека бројот на корисници постојано расне, сега надмина и една милијарда. И иако во исто време гејмингот опаѓа, финансиите едвај ги надминуваат очекувањата, сепак се забележува поголемо користење на мобилната платформа. За основачот Марк Закерберг, мобилната платформа ќе биде клучот за правење пари. „Мит е […]

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање има над 145 милиони корисници, рече директорот на компанијата Еван Вилијамс во блог пост за пораст во мобилното користење на сервисот.

Прочитај повеќе