Најновата сè-уште-необјавена верзија на Android, Ice Cream Sandwich, се нашла во раце на корисник кој купил Samsung Nexus S oд eBay. Случајно или не, тој испрати 2 минутно видео до Engadget во кое може да се види ICS само неколку дена пред објавување на новиот iPhone 5. Ice Cream Sandwich, кој има преземено повеќе од […]

Прочитај повеќе

Ако пред само година-две беше реткост да се забележат паметни телефони (smartphones) кај македонските корисници и се чувствуваше степен на ексклузивност кога некој имаше iPhone или последен модел на Nokia или BlackBerry, денеска сликата на македонскиот пазар е сосема различна. Благодарение на достапноста на уредите и се по-„смарт“ корисници, овој вид на телефони се во многу џебови и очигледно според сите очекувања и самата побарувачка бројката само ќе расне и понатаму со забрзано темпо.

Прочитај повеќе