Netflix на неколку пазари започна со тест претплати. Станува збор за пониска претплата која е достапна исклучиво за телефони. Тестови се најавени за неколку држави. Една од првите држави во кој започнува претплатата е Малезија, а цената на тест сервисот е половина од најниската претплата. Најниската претплата во Малезија е 7,90 долари, а толку е […]

Прочитај повеќе

„Мобилно прво“ (mobile first), ова е мантрата која ја слушаме постојано последниве неколку години. Во последно време ова како да почнува да важи и за телевизијата, иако засега е премногу рано да зборуваме за тоа. Иако ова најверојатно никогаш нема да важи за филмовите, преносите во живо се сосем друга работа. Тоа и е причината […]

Прочитај повеќе