Кристиjан Ларсен направи дизајнерски концепт за Android уред наречен Flip Phone, во облик на триаголник, кој има 3 екрани на допир кои се флексибилни и кои можат да се поврзат меѓу себе. Концептот е дојден од идејата дека паметните телефони се многу повеќе од само телефон, тогаш зошто да не го прошириме тоа искуство кое во моментот е врзано со еден мал екран. Додадете три флексибилни екрани и имате опција да стартувате различни апликации на секој од нив, или да ги поврзете да читате текст, или да ги споите да биде телефон.

Прочитај повеќе

Nexus Оne e првиот телефон на Google со кој гигантот директно  навлезе на пазарот на мобилни телефони. Благодарение на фактот дека телефонот е брендиран со логото на Google, Nexus One инстантно го доби вниманието на голем број медиуми и интернет корисници. Паметниот телефон е изработен од тајванскиот производител HTC и очекувано доаѓа со мобилниот оперативен […]

Прочитај повеќе

MeeGo е мобилен оперативен систем базиран на Linux, и овој слободен софтвер прв пат беше најавен на Светскиот конгрес за мобилна технологија 2010 како заеднички проект составен од мобилните ОС Moblin на Intel и Maemo на Nokia.

Прочитај повеќе