По најавата на Apple дека ќе интегрира AdBlock на Safari, нaјверојатно требаше да очекуваме дека истото ќе го направи и Samsung. Jужнокорејската компанија најави дека следната генерација на прелистувачот ќе доаѓа исто така со можност за интеграција на AdBlock. Потегот на Samsung можеби е добар, иако останува прашањето колку корисници го користат нивниот прелистувач и […]

Прочитај повеќе

Кодот на Google Chrome за Android сега е речиси целосно достапен за сите кои сакаат да допринесат во развојот на прелистувачот или да го искористат како основа за креирање на сопствен прелистувач. Веста на Reddit ја објави инженер кој работи на Chrome за Android, а кодот е достапен на Chromium repository. Дел од кодот кој […]

Прочитај повеќе

Мozilla ја објави деведнаесетата верзија на својот Firefox прелистувач кој доаѓа со интегриран PDF читач за десктоп компјутерите и поддршка за теми на Google Android платформата. Во декстоп верзијата освен HTML5 подобрувањaт и поправање на неколку грешки, најинтересна новина е додавањето на JavaScript библиотеката PDF.js која ги конвертира .pdf фајловите во HTML5. Сега .pdf документите […]

Прочитај повеќе

Google ја претстави новата верзија на мобилниот прелистувач Chrome за Android која сега има неколку нови, интересни и неопходни опции. За жал за многимина Android корисници, овој прелистувач работи само на Android 4.0 Ice Cream Sandwich верзија. Но, доколку имате уред што работи на најновата верзија, тогаш очекувајте ги следниве новини: може да отворите декстоп […]

Прочитај повеќе

Gmail пред некое време доби Priority Inbox опција која помага за полесно прегледување на пораките. Мејловите можат да се категоризираат на важни, непрочитани, омилени итн… сервисот е супер бидејќи „учи“ за важноста на пораките според вашето читање.

Прочитај повеќе