Android e убедливо омилен мобилен оперативен систем на македонските корисници, со 117 гласови, скоро двојно повеќе од вториот iOS, оперативниот систем за iPhone, кој има 65 гласа, покажува Facebook анкетата на Vip, стартувана во вторникот на нивниот профил.

Прочитај повеќе

Intel и Nokia отворија лабораторија за истражување на 3Д мобилен интерфејс со виртуелна реалност. Во лабораторијата ќе бидат истражувачи од двете компании кои ќе работата на МееGo мобилниот оперативен систем на Intel и Nokia.

Прочитај повеќе

Светската продажба на мобилни телефони достигна 314 милиони парчиња во првиот квартална 2010 година, 17 отсто пораст споредено со истиот период лани, според истражувањена Gartner.

Прочитај повеќе

Надополнето 01.07.2010: Мicrosoft престана да ги работи на Kin мобилните телефони кои беа претставени само пред 3 месеци, велејќи дека се фокусира само на Windows Mobile платформата префрлувајќи го својот Kin тим во тој одол. Неофицијално се шпекулира дека само 500 Kin се продадени.

Прочитај повеќе