Откривањето на македонските Android апликации продолжува. Очигледно e дека сите сме нестрпливи да ја видиме официјалната листа од Vip Android предизвикoт. Интересно и One стартува уште еден ваков натпревар. Ова е одлично нешто за да се мотивираат програмерите да направат број корисни македонски апликации. Незгодно е што најверојатно на двата натпревари ќе видиме исти апликации во подруга верзија но има доста време да се направат и нови.

Прочитај повеќе