Сакаме да направиме апликации од студентите за студентите, вели Андреј Трајчевски од Хаклабот Кика, кои заедно со Младински образовен форум го организираат студентскиот хакатон „Програмирајте за подобро високо образование“. Закажан за 7-ми и 8-ми март, хакатонот ќе биде 48 часовен маратон на кој учесниците ќе изработуваат апликации за подобрување на високото образование. Хакатонот е темпиран […]

Прочитај повеќе

Во тек е втората конференција за друштвени мрежи и дигитален активизам Еngage која се одржува во Кино Фросина во Скопје. Настанот е организиран од Младинскиот образовен форум и Радио МОФ кои се потрудија да обезбедат и видео пренос во живо. Доколку го пропуштите стримот, како што направија лани, МОФ ќе ги закачи сите видеа од […]

Прочитај повеќе

Фокусот на ENGAGE, конференцијата ќе се одржи на 25-ти февруари 2012 година, во киното Фросина во МКЦ, Скопје, ќе биде ставен врз позитивните искуства од истакнати активисти од Македонија и регионот кои го употребуваат интернетот како платформа за граѓанска мобилизација. Идејата зад конференцијата организирана од Младински образовен форум и Радио МОФ е да се промовира […]

Прочитај повеќе

Младинскиот образовен форум стартуваше ново интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

Прочитај повеќе