„Откриј се себе си: изгради кариера и направи импакт“ е името на првиот онлајн курс организиран од Асоцијацијата за едукација Младиинфо Интернационал од Македонија и нејзините партнери. Курсот, кој е бесплатен, се состои од четири поглавја: личен развој, професионален развој, општествен и одржлив развој. Курсот за младински развој ќе трае вкупно 4 недели (ќе ви […]

Прочитај повеќе

Се повеќе можности се отвараат за македонските студенти. Заинтересираноста за практикантска работа, продолжување на студиите во странство или пак волонтирање во некоја организација расте. Многу студенти не знаат од каде да почнат со потрагата по едно такво место за нив. Оваа малечка листа нека ви е појдовна точка.

Прочитај повеќе