Mедиумите ги игнорираат младите, иако оваа група граѓани на возраст од 15 до 30 години е проактивна во користењето на друштвените мрежи и мобилните уреди преку кои 75 од нив конзумираат информации и вести, покажа истражување направено од Елена Игнатова од Метаморфозис со кое ги истражува навиките на младите за користење на медиумите, медиумската писменост […]

Прочитај повеќе

Младинскиот образовен форум стартуваше ново интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

Прочитај повеќе

Се повеќе можности се отвараат за македонските студенти. Заинтересираноста за практикантска работа, продолжување на студиите во странство или пак волонтирање во некоја организација расте. Многу студенти не знаат од каде да почнат со потрагата по едно такво место за нив. Оваа малечка листа нека ви е појдовна точка.

Прочитај повеќе

Во борба против пиратеријата Франција или користи екстремни или креативни идеи. Екстремниот начин е претењето со закон во три чекори Hadopi со кој се гаси пиратот од интернет, закон со кој некои интернет провајдери не се согласуваат.

Прочитај повеќе

Кражба на идентитетот, несоодветни содржини, верска и национална омраза, сексуална злоупотреба се дел од опасностите на кои можат да наидат помладите интернет корисници.

Прочитај повеќе