Кратката посета на Македонија на Френк Нојригат, ко-основачот на Startup Weekend, беше навистина продуктивна. По две недели Френк ни остави еден интересен извештај за проблемите, предизвиците и решенијата како да се унапреди македонскиот стартап екосистем. „Македонија е далеку од исполнување на стартап потенцијалот кој го има, но со оглед на проблемите и предизвиците кои стојат […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пролетта дојде, како и вториот дел од #StartupSelfie со Френк Нојригат во кој се фокусираме на неговата работа со #MKStartups заедницата, во двете недели додека тој беше тука. Во претходниот пост Френк зборуваше за […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Startup Weekend Skopje за мене беше првиот „стартап настан“ на кој бев во мојот град. Септември 2014 и се сеќавам како да беше вчера… тоа беше важен настан за многу луѓе што ги сретнав, […]

Прочитај повеќе

Ако не забележавте, подкастите стануваат популарни. Од гејминг до маркетинг до стартапи, веќе имаме неколку интересни подкасти на кои може да ги додадеме и MKStartups. Ова е релативно нов подкаст воден од Петар Ниновски од Brainster и Ева Пиперевска од G6 Solutions. Kaко што кажува насловот, во овој подкаст Петар и Ева дискутираат за стартапи, […]

Прочитај повеќе