Во надеж дека ќе ги спречат или барем дека ќе ги намалат протестите откако војската ја презема власта во државата, властите наредија Мјанмар да се исклучи од Интернет. Покриеноста на државата сега е едвај 16 отсто од она што е во нормални услови, пренесе Guardian. Претходно беа исклучени и друштвените мрежи, Facebook, Twitter и Instagram. […]

Прочитај повеќе